28. októbra 2015

Čokoládovo malinové obdĺžniky


Mrazák mám opäť plný bielkov a tak som hľadala zaujímavý recept kam by som ich mohla strčiť, bez použitia žĺtkov samozrejme.S týmto koláčom som úplne spokojná. Kombinácia kakaového cesta potretého malinovým džemom, už len táto kombinácia je stávka na istotu. Malinový džem sa posype kúskami čokolády a pri pečení sa pekne roztopí. Vrchná vrstva je tvorená bielkami s cukrom pomletými lieskovcami a plátkami mandlí. Veľmi dobrá kombinácia. Horná vrstva rozhodne nemá nič spoločné s chrumkavou pusinkou, je krásne mäkká s lieskovcovou chuťou. Veľká mňamka :).   

Ingrediencie:
115g masla
20g práškoveho cukru
25g kakaa
štipka soli
1 lyžička vanilkového extraktu
115g hladkej múky

Bielková vrstva:
3 kopcové lyžice malinového džemu
15ml rumu
120g čokolády
175g lieskových orechov (pomleté)
4 bielky
100g práškového cukru
1 lyžička vanilkového extraktu
50g plátkov mandlí

33x32cm pekáč
160°C- 190°C


Postup:

Trúbu zapneme na 160°C. Plech vystelieme fóliou (ja vystielam tak, že otočím plech z opačnej strany, popritláčam naň fóliu. Plech otočím tak ako má byť a fóliu jemne poprispôsobujeme). Fóliu vymastíme maslom. 
V miske vyšľaháme maslo, cukor, kakao a štipku soli. Prilejeme vanilkový extrakt a zašľaháme. Pridáme preosiatu múku zamiešame. Cesto povtláčame na fóliu a popicháme vidličkou. Čokoládové cesto dáme do predohriatej túby piecť na 20 minút a medzitým si pripravíme bielkovú vrstvu. 
Do misky dáme pomleté orechy, bielka, cukor a vanilkový extrakt a zašľaháme (nejdeme vyrábať sneh). Džem spolu s rumom dáme do ďalšej misky a zamieŠame
Upečenú čokoládovú vrstvu vytiahneme z trúby, trúbu zapneme na 190°C. Čokoládovú vrstvu potrieme džemom s rumom a posypeme čokoládou. Bielkovú vrstvu nalejeme na čokoládu a posypeme plátkami mandlí. Koláč dáme do trúby a pečieme 20 minút. 


Dobrú chuť
K :) 









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára